Një (1) muaj paraburgim ndaj tre të pandehurve për vepër penale të posedimit të paautorizuar të narkotikëve

Një (1) muaj paraburgim ndaj tre të pandehurve për vepër penale të posedimit të paautorizuar të  narkotikëve

Gjakovë, 04 tetor 2022 – Gjykata Themelore në Gjakovë ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjakovës, duke i’u caktuar masën e paraburgimit një (1) muaj tre të pandehurve A.F., K.N. dhe L.B., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale të blerjes dhe shitjes së paautorizuar të narkotikëve.

Sipas kërkesës, “me datën 2 tetor 2022 rreth orës 13:30, në piken kufitare “Qafë Prush”, të pandehurit duke vepruar në bashkëkryerje, pa autorizim dhe me qëllim të shitjes apo shpërndarjes kanë poseduar substancë apo preparate të cilat me ligj janë shpallur si narkotikë. Në bazë të një kontrolle gjatë kalimit kufitar nga Shqipëria për në Kosovë, në bagazhin e automjetit të tyre është gjetur një thes i mbushur me substancë narkotike që dyshohet të jetë e llojit Marihuanë, me peshë 3.452 gr.”, ndërsa Prokurori i Shtetit ndaj të pandehurve ka kërkuar masën e paraburgimit në afat prej 30 ditësh.

Gjykata, pas shqyrtimit të shkresave të lëndës, ka konsideruar se janë përmbushur kushtet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj tre të pandehurve, pasi caktimi i masave tjera alternative do të ishin të pamjaftueshme për zhvillimin me sukses të procedurës penale.

Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës.